Nyheter

Tävlingsledareutbildning Bruks

TL Bruks 2023

Övre raden: Kristina Nilsson, Carolina Thulin och Helena Nygren
Nedre raden: Cecillia Ahlin, Esther Hillbom, Ida Johansson, och Marita Berg

1:a april var det slutprov på TL Bruks utbildning och examinator var Marita Berg.

Samtliga 6 stycken klarade sig med mycket bra resultat. På den teoretiska delen i onsdags hade 5 stycken 40 poäng som är max och en som hade 37 poäng.  Idag på den praktiska delen så var alla jätteduktiga.

Förtjänsttecken i Silver

Förtjänsttecken Silver Ulrika Skarp

Ulrika Skarp, sekreterare i SBK Upplandsdistriktets tävlingsutskott

Motivering:
Ulrika har gjort ett enastående arbete i SBK Upplands tävlingsutskott under många år till gagn för all tävlingsverksamhet och alla medlemmar inom distriktet.

Förtjänsttecknet delades ut av Marita Berg, TÄS
2023-03-19 Knivsta BK

Förtjänsttecken Tjänstehund

Anna Löfblad, Lorentz Ogebjer och Ola Eriksson förtjänsttecken

På årsmötet den 19/3 på Knivsta BK tilldelades Anna Löfblad, Ola Eriksson och Lorentz Ogebjerförtjänsttecken med följande motiveringar:

 

Ola Eriksson guld
För att han alltid gör sitt allra yttersta för tjänstehundsverksamheten både i egenskap av FM-ombud och tidigare även som distriktsansvarig i Uppland. Hans kunskap, otroliga engagemang och driv har varit ovärderlig för tjänstehundsverksamheten och därför är han verkligen värd det.

Anna Löfblad förtjänsttecken i band
För att hon i egenskap av instruktör på flertalet kurser under den senaste tiden har gjort fantastiska insatser för tjänstehundsverksamheten Hennes driv och engagemang i varje ekipage hon utbildar anser vi förtjänar en utmärkelse.

Lorentz Ogebjer förtjänsttecken i band
Vi skulle även vilja nominera Lorentz för hans insatser som både instruktör och kontrollant inom tjänstehundverksamheten.  Även han har under den gånga åren bidragit stort och förtjänstfullt till att vi kunnat få fram fina ekipage till hemvärnet.

Centrala valberedningen har lämnat sitt preliminära förslag

Distrikt och rasklubbar har möjlighet att nominera ytterligare personer

Distrikt och rasklubbar kan senast den 20 januari, efter styrelsebeslut, enligt valordningen nominera ytterligare personer. Detta görs i enlighet med grundstadgarna och ska innehålla komplett information i det nomineringsformulär som, inom kort, skickas ut till distrikt och rasklubbars officiella e-postadresser (hämtade ur medlemsregistret).

Läs mer på https://brukshundklubben.se/nyheter/preliminart-forslag/

Adam Bergsveen slutar som generalsekreterare

12 okt 202212 okt 2022

Svenska BrukshundklubbenSvenska Brukshundklubben

Adam Bergsveen har avslutat sitt uppdrag som generalsekreterare hos Svenska Brukshundklubben. Beslutet har fattats i samförstånd mellan Adam Bergsveen och det verkställande utskottet, och i samråd med Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse.

Adam Bergsveens sista arbetsdag var den 11 oktober 2022.

Vi tackar Adam för hans insatser för Svenska Brukshundklubben och önskar honom lycka till med framtida uppdrag.

Fram till att ny generalsekreterare har rekryterats kommer Anneli Hultman, idag förste vice ordförande i förbundsstyrelsen, att i ett konsultuppdrag träda in som tillförordnad med primärt uppdrag att arbetsleda Svenska Brukshundklubbens kansli. Anneli kommer i och med detta att avsäga sig sin post som förste vice ordförande i Svenska Brukshundklubbens förbundsstyrelse.

Svenska Brukshundklubbens verkställande utskott kommer med stöd av förbundsstyrelsen genomföra en utvärdering av föregående rekryteringsprocess och därefter påbörja rekrytering av ny generalsekreterare.

Piia Nora
Förbundsordförande
Svenska Brukshundklubben